زراعت و تولید گیاهان دارویی

مهمترین موضوع اولیۀ گیاهان دارویی تولید است. تولید گیاهان دارویی به عنوان منبع اصلی فرآوردههای صنعتی، دارویی و غیره باید از میزان و کیفیت قابل قبول در سطح ملی و سپس جهانی برخوردار باشد. عوامل تولید اعم از گونۀ دارویی، محل، خاک، آب و تغذیۀ مناسب می تواند در کمیت و کیفیت تاثیرات اصلی را […]

فرآوری گیاهان دارویی

فرآوری گیاهان دارویی

کشور ما ایران با داشتن گونه های متنوع گیاهی بالا دارای جایگاه بالایی در دنیا است که بسیار با ارزش و گران بها است. پژووهش در زمینه تولید و تکثیر گیاهان دارویی و توجه به این امر همچنین با حمایت و سرمایه گذاری درست و ایجاد کارخانه های مجهز می توان در صنایع مختلف از […]

لزوم بهره گیری از اصول علمی روز در صنعت گیاهان دارویی

صنعت گیاهان دارویی

علیرغم سابقه طولانی کشور ایران در کشت و بهره برداری انواع گیاهان دارویی به طور سنتی، متأسفانه معمولاً قیمت تمام شده این گیاهان در مقایسه با قیمت های جهانی (بویژه محصولات چینی، هندی و مصری) بسیار بالا می باشد. یکی از دلایل این امر عدم مکانیزاسیون و نیز بکارگیری شیوه های صحیح کشت (مانند بهره […]

آموزش و پژوهش گیاهان دارویی در دانشگاه

تحقیقات گیاهان دارویی در دانشگاه

مساله آموزش و پژوهش در زمینه گیاهان دارویی، با توجه به اهمیت موضوع و غنی بودن کشور از این گیاهان و همچنین چالش هایی که حل آنها راهکارهای عمومی و خصوصی را طلب می کند، می بایستی به نحو جدیتری مورد توجه دست اندکاران مرتبط با گیاهان دارویی قرار گیرد. یکی از مواردی که باید […]

مدیریت پژوهش گیاهان دارویی کشور

تحقیقات گیاهان دارویی

به دلیل تنوع وسیع اقلیمی در کشور ایران گونه های متعدد گیاهی در آن رویش می کنند که تعداد قابل توجه ای از آنها دارویی هستند. در سال های اخیر به دلیل توسعه دانش بشری در زمینه علوم پایه به ویژه در شیمی و زیست شناسی، ترکیبات مهم دارویی در گیاهان شناسایی شده و داروهای […]

راه های آشنایی جامعه با گیاهان دارویی و اهمیت آنان

آموزش گیاهان دارویی

به نظر من اولین قدم آشنا کردن افراد جامعه با گیاهان دارویی و ارزش و اهمیت آنها در کشور و سطح جهان می باشد. که این مهم در درجه اول: ایجاد علاقه و پس از آن آشناسازی می باشد که از طرق مختلف امکان پذیر است. مثلاً (رسانه ها، پوسترها و برگزاری دوره های آموزشی) […]

اهمیت بسته بندی گیاهان دارویی

بسته بندی هر محصول با توجه به نوع شکل، ابعاد، فرم پذیری، ماندگاری، میزان مصرف و همچنین فاصله و زمان انتقال آن از تولید به مصرف به قدری اهمیت دارد که قرن هاست در این زمینه فعالیت می شود که اکنون به صنعت عظیم بسته بندی تبدیل شده است. اهمیت بسته بندی علی الخصوص در […]

خواص بیولوژیک اسانس های گیاهی با هدف کاربرد آنها در غذا

نگهداری غذا یک جنگ دائمی بر علیه میکرو ارگانیسم های فاسد کننده غذاست. انواع روش های نگهداری غذا مانند حرارت، یخچال گذاری، انجماد، افزودن مواد شیمیایی و غیره وجود دارد البته این روش ها اغلب با خطراتی هم همراه هستند و شاید بر خواص غذایی هم تأثیر داشته باشند. در بین انواع روش ها استفاده […]

تولید گیاهان دارویی و داروهای گیاهی

با افزایش جمعیت جهان نیاز به مواد غذایی و دارو نیز بیشتر گردید اما بشر نمی توانست با وسایل و مواد در دسترس نیاز خود را برآورده سازد. بنابراین احتیاج داشت تا مواد مورد نیاز خود را به صورت مصنوعی و با سرعت بیشتری تولید کند اما این مواد دارای اثرات جانبی بود که خیلی […]

چالش های پیش رو در زمینه گیاه و طبیعت

۱) استفاده از واژه گیاهان داروئی برای این منبع عظیم غلط و نارساست، زیرا دارو بخش کوچکی از این توانمندی است. امروزه بیش از ۷۰,۰۰۰ فرآورده از طبیعت در زمینه های غذائی، داروئی، آرایشی، بهداشتی،صنعتی و غیره استفاده می گردد، که دارو بخش کوچکی از آن است. شاید بهتر باشد گفته شود (گیاهان صنعتی) ۲) […]